Veel gestelde vragen

Hier vind je vragen die regelmatig worden gesteld over Stimorol, kauwgom of snoep.

Hoe wordt kauwgom gemaakt?

Kauwgom wordt voornamelijk gemaakt door middel van een gombasis, zoetstoffen, kleur- en smaakstoffen. De gombasis is wat de kauwgom zijn “kauw” geeft. Het is gemaakt van een combinatie van voor voeding geschikte polymeren, was en verzachters die de kauwgom de gewenste textuur geven en het in staat stellen om effectief zoetheid, smaak en diverse andere voordelen te leveren, waaronder tandheelkundige voordelen.

Is Stimorol vegetarisch of veganistisch?

Dit hangt af van het product. Maar JA, de meeste producted uit onze basis-range zijn vegetarisch. Alleen de Stimorol Bubble Mint is niet geschikt voor een vegetarisch en veganistisch dieet.
In ons MAX-assortiment zijn de meeste producten niet geschikt voor een vegetarisch en veganistisch dieet.

Hoe lang duurt het vooraleer kauwgom volledig vergaan is?

Helaas is zwerfafval nog steeds een probleem in onze huidige samenleving en het kan ongeveer 5 jaar duren voordat kauwgom volledig is vergaan in de natuur, als het niet op de juiste manier wordt weggegooid.
Mondelēz International doet onderzoek naar een beter afbreekbare gombasis zodat de kauwgom sneller kan vergaan, zonder in te moeten boeten op de unieke kauwgomervaring waar jij zo van houdt .
Bekijk de vraag ‘Hoe kan ik kauwgom het beste weggooien?’ voor meer informatie over ‘Hoe u uw kauwgom op de juiste manier kan weggooien’.

kan kauwgom over de houdbaarheidsdatum gaan?

Nee, vanuit voedselveiligheid en een juridisch oogpunt kan kauwgom niet over de houdbaarheidsdatum gaan vanwege de niet-reactieve aard en het lage vochtgehalte. Maar we raden aan om binnen 2 jaar na productie onze kauwgom te kauwen, om de unieke STIMOROL-smaak en -frisheid te garanderen.

Wat is het verschil tussen ‘chewing gum’ en ‘bubble gum’?

Alle ‘bubble gum’ is ‘chewing gum’ , maar niet alle ‘chewing gum’ is ‘bubble gum’. Het verschilt omdat je met ‘bubble gum’ grote kauwgombellen kan blazen tijdens het kauwen, en dit kan niet met andere soorten kauwgom.

Ik heb mijn kauwgom ingslikt, wat nu?

Geen paniek! Het is niet aan te raden om kauwgom door te slikken, maar het is niet gevaarlijk. In tegenstelling tot onjuiste veronderstellingen, blijft een kauwgom niet plakken aan de maag of aan de darmen, maar vindt hij zelf zijn baan naar buiten.

Hoe kan ik kauwgom het beste weggooien?

Het is vervelend om kauwgom onder je schoen te hebben plakken! Gooi je kauwgom in de afvalbak en spuug deze niet uit op straat. Het duurt maar liefst 5 jaar vooraleer de natuur hem afbreekt. Denk aan het milieu en aan de schoenzolen van degene die na je komt!

Hoe verwijder ik een kauwgom?

Wanneer je kauwgom wilt verwijderen, volg dan het volgende advies:


Kleren:
Een simpele regel die voor elk kledingstuk geldt: leg je kledingstuk in de diepvriezer. De kauwgom wordt hard en laat zich makkelijk verwijderen. Er zijn ook specifieke oplossingen die per materiaal verschillen.

Meubels:
Je kan deze wat moeilijker in de diepvries krijgen, dus wij raden aan om te werken met ijsblokjes of koude compressen, tot de kauwgom bevroren is. Vervolgens verwijder je de kauwgom voorzichtig met een mesje. Ook hier zijn specifieke oplossingen voor de verschillende meubels. Test vooraf altijd even uit zodat je meubels niet beschadigen.

Tapijt:
Je kan hier dezelfde manier gebruiken als bij de meubels. Een goed alternatief is het gebruik van een afkoelende spray zoals er bestaat in de sportwereld. In de tapijtenwinkel vind je ook sprays op basis van olie.

Haren:
Geen paniek, je moet je haar niet knippen! Breng gewoon wat olie aan op de zone in kwestie. Dit mag een olie zijn die wordt gebruikt in je eten, maar ook baby – of massageolie.

Harde vloeren:
In geval van harde vloeren, kan je de kauwgom simpelweg met een stevige spatel verwijderen, of in sommige gevallen met een oliespray. Sommige schoonmaakbedrijven gebruiken ook gespececialiseerde schoonmaakmiddelen om kauwgom te verwijderen.

Is kauwgom goed voor je tanden?

Alle Stimorol kauwgom is suikervrij en is daarom niet slecht voor je tanden. Het kauwen op kauwgom is zelfs goed voor je tanden. Het stimuleert namelijk de productie van speeksel en reinigt hierdoor je mond en tanden en beschermt zo tegen tandplak.

Wie is Holger SØrensen?

De stichter van Stimorol: de Deen Holger Sørensen richtte in 1915 een snoepfabriek op. Hoewel kauwgom nog een nieuwigheid was, bracht hij toch in 1927 zijn eigen variant op de markt. Nadien nam zijn zoon het bedrijf over en zo onstond de legende van Stimorol.