Veel gestelde vragen

Hier vind je vragen die regelmatig worden gesteld over Stimorol, kauwgom of snoep.

Ik heb mijn kauwgom ingslikt, wat nu?

Geen paniek! Het is niet aan te raden om kauwgom door te slikken, maar het is niet gevaarlijk. In tegenstelling tot onjuiste veronderstellingen, blijft een kauwgom niet plakken aan de maag of aan de darmen, maar vindt hij zelf zijn baan naar buiten.

Hoe kan ik kauwgom het beste weggooien?

Het is vervelend om kauwgom onder je schoen te hebben plakken! Gooi je kauwgom in de afvalbak en spuug deze niet uit op straat. Het duurt maar liefst 5 jaar vooraleer de natuur hem afbreekt. Denk aan het milieu en aan de schoenzolen van degene die na je komt!

Hoe verwijder ik een kauwgom?

Wanneer je kauwgom wilt verwijderen, volg dan het volgende advies:


Kleren:
Een simpele regel die voor elk kledingstuk geldt: leg je kledingstuk in de diepvriezer. De kauwgom wordt hard en laat zich makkelijk verwijderen. Er zijn ook specifieke oplossingen die per materiaal verschillen.

Meubels:
Je kan deze wat moeilijker in de diepvries krijgen, dus wij raden aan om te werken met ijsblokjes of koude compressen, tot de kauwgom bevroren is. Vervolgens verwijder je de kauwgom voorzichtig met een mesje. Ook hier zijn specifieke oplossingen voor de verschillende meubels. Test vooraf altijd even uit zodat je meubels niet beschadigen.

Tapijt:
Je kan hier dezelfde manier gebruiken als bij de meubels. Een goed alternatief is het gebruik van een afkoelende spray zoals er bestaat in de sportwereld. In de tapijtenwinkel vind je ook sprays op basis van olie.

Haren:
Geen paniek, je moet je haar niet knippen! Breng gewoon wat olie aan op de zone in kwestie. Dit mag een olie zijn die wordt gebruikt in je eten, maar ook baby – of massageolie.

Harde vloeren:
In geval van harde vloeren, kan je de kauwgom simpelweg met een stevige spatel verwijderen, of in sommige gevallen met een oliespray. Sommige schoonmaakbedrijven gebruiken ook gespececialiseerde schoonmaakmiddelen om kauwgom te verwijderen.

Is kauwgom goed voor je tanden?

Alle Stimorol kauwgom is suikervrij en is daarom niet slecht voor je tanden. Het kauwen op kauwgom is zelfs goed voor je tanden. Het stimuleert namelijk de productie van speeksel en reinigt hierdoor je mond en tanden en beschermt zo tegen tandplak.

Wie is Holger SØrensen?

De stichter van Stimorol: de Deen Holger Sørensen richtte in 1915 een snoepfabriek op. Hoewel kauwgom nog een nieuwigheid was, bracht hij toch in 1927 zijn eigen variant op de markt. Nadien nam zijn zoon het bedrijf over en zo onstond de legende van Stimorol.